Den nya Real Madrid kaptenen Iker Casillas: "Vi är inte rädda för Barcelona"


Los Blancos nya kapten avslöjar klubbens mål inför den kommande säsongen..
Iker Casillas

Den nya Real Madrid kaptenen, Iker Casillas, har pratat i en press konferens i Los Angeles om det ansvar han har ärvt från Raul sedan den spanska legenden lämnade för Schalke 04. Han pratade också om hans förväntningar inför den kommande säsongen, med Jose Mourinho som ny tränare.

"Det har skett förändringar, och jag känner ett stort ansvar. Det är en personlig utmaning att över platsen för en symbol som Raul. De människor som har varit kapten har visat professionalism" sa den spanska målvakten.

"Madrid bör sträva efter alla tre tävlingar, men vi vet att vi måste lära känna alla nya (tränare+spelare) som har anlänt till klubben, som bland annat tränaren. Vi får inte bli besatta av att vinna ligan, Champions League eller Cupen, vi måste gå steg för steg."

Den nya säsongen kommer börja om bara några dagar, och Casillas blev naturligtvis ifrågsatt av reportrarna om tävlingen med Barcelona i år och förnekade att världscupen var en seger för Barcelona.

"Den byggdes för fyra år sedan, då Barcelona inte hade vunnit La Liga. Barca kommer spela mot oss en mot en och vi har inget att vara rädda för. Vi kommer inte att hamna på efterkälken, vi har bra spelare och unga spelare. Det är alltid en motivation att slå ett bra lag som de, och vi behöver ge Madrid fansen glädje."

En av dess unga spelare som Casillas pratar om är Sami Khedira, och den spanska målvakten förstår betydelsen av sin nya roll som kapten, för att hjälpa sina lagkamrater.

"Målet just nu, är att hjälpa honom att känna sig hemma. Han är ny, liten, och har svårt med språket, men vi alla gör vårt bästa för att få honom att känna sig välkommen. Med tiden kommer han att bli mer bekväm."

Skriv en kommentar