Jose Mourinho går till attack mot Pepe

Den tidigare Real Madrid tränaren ifrågasatte sin landsmans beteende under Portugals VM-match mot Tyskland.

Chelseas tränare Jose Mourinho kritisrade Real Madrids försvarare Pepe för hans prestation mot Tysklands i Portugals första VM match i år.

Den brasiliansk-födda mittbacken utvisades efter att han först tryckte upp handen i ansiktet på Thomas Müller och senare tryckte huvudet mot tysken.

"Det andra målet var hans (Pepes) fel. Han står på rätt plats, men han måste ta kontakt med motståndarna. Det slutade med att han lämnade Hummels och Khedira helt på egen hand och ingen utmanade Hummels som gjorde det andra målet".

"Efter det tror jag att frustrationen tog över och han förlorade bollinnehavet på grund av pressen från Müller. Han kanske inte förtjänade ett rött kort, men trots att det inte var en klar aggression, hade han ett kroppsspråk som många, många gånger leder till att domarna fattar sådana beslut".

"Att lämna ett lag spela med tio män under en så lång tid är uppenbarligen ett stort handikapp för laget. Det faktum att han inte ens är portugis borde sätta mer press på honom att bete sig på ett speciellt sätt, vilket han inte gjorde".

Skriv en kommentar