Real Madrid signerar ett kontrakt med EA SPORTS


Electronic Arts (EA) och Real Madrid har signerat ett exklusivt treårskontrakt, vilket gör EA SPORTS klubbens officiella videospelspartner.

FIFA 16 kommer att innehålla uppdaterade 3D modeller av 14 av Real Madrids populäraste spelare, omfattande Cristiano Ronaldo, James Rodriguez och Karim Benzema.

Exklusivt innehåll kommer att släppas under hela säsongen, inklusive en FIFA 16 turnering med Real Madrid truppen och FIFA 16 upplevelser på Santiago Bernabeu.

Real Madrid är 178 miljoner kronor rikare


Real Madrid förväntas tjäna runt 19 miljoner euro från sommarturnén. De får 12 miljoner euro från sina två matcher i Melbourne och ytterligare 7 miljoner euro från de två matcherna i Kina. Dessutom kommer klubbens sponsorer att tjäna mer än dubbelt så mycket som Los Blancos. Till exempel kommer företaget som organiserade matcherna i Kina att tjäna runt 30 miljoner euro tack vare den genererade publiciteten.

Ändringar av tröjnummer

Ett antal spelare har bytt tröjnummer inför säsongen 2015/2016, vilket publicerades i Real Madrids officiella hemsida den 20 juli.

Lediga tröjnummer: 1, 6, 21, 22 & 14 tillhör nu Navas (1), Nacho (6), Cheryshev (21), Isco (22) och Casemiro (14).

Iscos, Navas och Nachos tidigare tröjnummer (23, 13 och 18) tillhör nu Danilo (23), Kiko Casilla (13) och Lucas Vasquez (18).

Benitez plan inför nästa säsong

Två formationer
Efter de fyra träningspassen som Rafa Benitez organiserade i Melbourne har tränaren kommit fram till att tillämpa två formationer: 4-2-3-1 och 4-4-2. Igår använde han båda i en träningsmatch genom att varje lag använde en annorlunda formation. Tränarens jobb är att experimentera under försäsongen för att hitta den bästa formationen. Han måste komma på ett sätt att inkludera "BBC", som var oslagbara förra säsongen, i sina planer. I tisdags spelade Gareth Bale utan Cristiano Ronaldo och Karim Benzema i sitt lag, och han började spela på vänsterpositionen. Igår spelade walesaren med portugisen i en 4-4-2 formation med Ronado på vänsterposition och Bale på anfallarpositionen tillsammans med Jese. Benzema spelade som centralanfallare för det andra laget, som spelade 4-2-3-1. Matchen slutade oavgjord. Benzema nätade efter en fin passning från Cheryshev innan Ronaldo kvitterade med en straffspark.

Startelvan för träningsmatcherna var:
4-4-2: Pacheco; Danilo, Nacho, Ramos, Arbeloa; Lucas Vasquez, Kroos, Modric, Cristiano Ronaldo; Bale och Jese.
4-2-3-1: Navas; Carvajal, Pepe, Varande, Marcelo; Illarra, Lucas Silva; Cheryshev, Isco, Lazo (som ersattes av Odegaard); och Benzema.

Playmaker:
Modric kommer att vara lagets playmaker som ansvarar för takten med hjälp av Kroos, oavsett om laget spelar med en 4-2-3-1 eller 4-4-2 formation. Tränaren har ägnat stor uppmärksamhet åt Modric och pratat med honom om flera saker, både på spanska och engelska. Han kommer att vara Benitez högra hand på planen.

Försvararna:
Benitez har insisterat på att jobba med sina backar. Försvararna börjar få fler individuella träningspass från tränaren, till skillnad från de andra spelarna. Benitez vill forma ett starkt lag redan från dag ett, och han börjar med backarna. Han gav sina mittbackar, Nacho, Pepe, Ramos och Varane, och defensiva mittfältare Illarra ett intensivt träningspass. Tränaren samlade alla fem i närvaro av Fabio Pecchia, assisterande tränaren som han hämtade med sig från Napoli.

Lagarbete:
Benitez tror att en av lagets svagheter från förra säsongen var att anfallarna inte hjälpte till där bak. Därför kommer anfallarna att träna på att hjälpa till med försvaret.

Bollfördelning:
Mittbackarna och Illarramendi fick jobba extra i det andra träningspasset i onsdags. De jobbade med Fabio Pecchia och tränade på att passa bollen från backlinjen.

Press och beröring:
Tillsammans med intensitet tänker tränarpersonalen i Australien på ytterligare två ord, press och beröring. I onsdags skrek Benitez dessa på spelarna. För att utveckla detta har spelarna jobat på bollrörelse och anfall.

Rörliga anfallare:
Benitez vill att hans anfallare ska vara "aktiva". Cristiano spelade som vänsterytter, men det var vanligt att se honom flytta sig fram till mitten och låta Jese och Bale täcka hans position. Lucas Vasquez gjorde samma sak på högerpositionen. Benitez vill inte att hans spelare stannar på sina positioner, utan spelarna kan och får byta positioner för att överraska motståndarna.

Fysiskt arbete:
Benitez jobbar med de fysiska kraven för hans lag. Spelarna går till gymmet två gånger - innan och efter träningen. Igår, efter träningsmatchen, fick de inte duscha, utan Benitez beordrade de att springa i grupper.

Iker Casillas: "Jag är bara ännu ett Real Madrid fan"


"Jag tackar alla Real Madrid supportrar, alla som alltid stöttat mig. Och jag ber om ursäkt för de som jag kan ha haft ett gräl med, jag skulle vilja lägga det bakom mig nu. Jag kommer att hålla fast vid de goda minnena. Jag är bara ännu ett Real Madrid fan och jag kommer att försöka vara en ambassadör för klubben vart jag än går. Jag kommer att försöka avspegla Real Madrid andan vart jag än går".
- Iker Casillas, 13 juli 2015

Fansen kräver Florentino Perez avgång

Madridistas stod utanför Santiago Bernabeu, under tiden som Iker Casillas höll sitt farväl tal, och krävde att Florentino Perez avgår som president.

Casillas sista ord som Real Madrid spelare


"Först av allt vill jag tacka alla som är här i en sådan speciell dag. Jag har kommit till denna stora arena för att säga farväl till er alla, och främst till alla madridistas. Från och med igår, är jag inte en Real Madrid spelare längre eftersom jag kommer att spela för FC Porto. Jag har fattat detta beslut på grund av att deras president, personal och tränare, liksom deras fans, har uttryckt sin stora vilja att signera mig. Jag hoppas att jag inte kommer att svika deras fans och kunna lyfta många troféer med dem.

Nu skulle jag vilja prata med alla madridistas, efter att ha spenderat 25 år i världens största klubb. Det är en tuff dag för mig, eftersom jag säger hejdå till en stor institution. Det känns som igår, när jag var nio år, när jag bar Real Madrid skjortan för första gången och min dröm gick i uppfyllelse. Jag har kämpat, skrattat och gråtit för att klubbens skull, för att försvara klubben, men jag har alltid känt mig stöttad av mina kollegor och fansen. Denna klubb har gjort mig till den jag är idag eftersom den har hjälpt mig att växa med principerna om respekt, gemenskap och mänsklighet, och jag har alltid försökt att visa dem.

Jag vill hylla alla mina kollegor, som jag har haft unika ögonblick med. Vi har blivit goda vänner, vi har blivit en familj. Dessutom vill jag hylla alla mina tränare och deras personal, eftersom de lärde mig att värdera saker och ting och gav mig bra råd. Jag vill också tacka de för deras vänskap, erfarenhet och professionalism. Jag vill tacka Real Madrid personalen, mina föräldrar och min familj som alltid stöttat mig, och min fru och son som alltid kommer att vara med mig och ge mig deras ovillkorliga stöd.

Slutligen vill jag tacka alla madridistas runtom i världen, de som omfamnade mig som deras kapten under de senaste fem åren. Jag har alltid sagt att jag vill bli ihågkommen, inte bara som en bra eller dålig målvakt, utan som en bra person. Jag vill tacka er alla för ert stöd och säga till er att jag kommer aldrig att glömma er. Vart jag än går, kommer jag fortsätta att skrika "Hala Madrid!".

Jag vill inte säga farväl eftersom vi kommer att träffas här igen snart".

Farväl Iker Casillas

Det har varit en ära att se en legend och ikon bära den vita tröjan de senaste 16 åren. Vi kommer att sakna dig, capitán. Hala Madrid y nada mas.