Ludogorets byter stadium inför kvällens Champions League match

Kvällens Champions League match kommer inte att spelas i Ludogorets hemmaplan.
Bild lånad från google.com

Ikväll möts det bulgariska Ludogorets och det spanska Real Madrid i Bulgarien, men matchen kommer inte att spelas på Ludogorets Arena, utan kommer att flyttas till Vasil Levski, Bulgariens nationalarena, enligt as.com

Ludogorets arenan uppfyller inte UEFA Champions League kraven. Arenan är anpassad för endast 6100 personer, 37 000 mindre än Vasil Levski som är störst i Bulgarien med sina 43 000 platser. Dessutom har inte Ludogorets hemstad, Razgrad, ett närliggande hotell och endast ett fåtal hotell, vilket försvårar för publiken som kommer utifrån.

Klubben har tittat på flera olika alternativ (Sofia, Skopje i Makedonien och Bukarest i Rumänien) innan de tog bleslutat om att matchen ska spelas i Vasil Levski, en arena som är stor nog att välkommna hela Razgrads population (33 000 människor).

Vasil Levski ligger dock över fem timmar från Razgrad (324 kilmometers lång väg), men de dåliga vägarna gör restiden längre än vad den egentligen är. Trots detta förväntas 5000 supportrar att ta sig igenom resvägen  för att se sitt hemmalag möta de spanska giganterna. De flesta av de övriga platserna kommer att säljas till invånarna i huvudstaden Sofia.

Ett fullt hus kan ha förväntats, men en del av stadion kommer att stängas av som straff för rasistiskt beteende under en Ludogorets-Steau Bucharest match.

Kommentarer

Anonym

2014-10-01 - 18:07:27
GRYM ÄR DU ADMIN DU ÄR TILLBAKA, MYCKET ROLIGT FÖRSÄTT SÅ HÄRLIGT.

Skriv en kommentar