Higuains far är stolt över sin son: "Det går inte att hålla tillbaka tårarna"


Den tidigare Boca och River stjärnan, Jorge Higuain, medger att han inte kunde hålla tillbaka tårarna efter att ha sett sin son göra historia för Argentina.
Gonzalo Higuain & Jorge Higuain (Gonzalos far)

Argnetinas Gonzalo Higuains far pratade om sin stolthet över att se sin son göra historia mot Sydkorea och medgav att "några tårar rullade ned för sin kind" när han tittade på matchen.

"El Pipita" blev den första argentinaren på 80 år som gör tre mål i en enda VM match, en sådan händelse har inte inträffat sedan den första tuneringen 1930.

Och pappan, Jorge, som var en skicklig mittback som spelade nästan 500 matcher för klubbar som River Plate, Boca Juniors och franska klubben Brest, sa till tidningen Ole att det var ett stort ögonblick för honom.

"Han gjorde en speciell sak och det gjorde mig väldigt känslomässig, eftersom jag aldrig fick tillfället att spela i VM. När ens egna son uppnår alla dessa mål, går det inte att hålla tillbaka sina tårar" sa El pipitas far i en intervju i torsdags.

Jorge, vars andra son är Federico som också är en professionell fotbollspelare för det argentinska laget Colon, pratade också om sin lättnad att han aldrig kommer behöva markera sin avkomma.

"Higuain är mäktig och snabb. Jag tror att han skulle ha gått förbi mig varje gång, för jag var inte lika snabb som han är just nu."

Kommentarer

Skriv en kommentar