Benitez plan inför nästa säsong

Två formationer
Efter de fyra träningspassen som Rafa Benitez organiserade i Melbourne har tränaren kommit fram till att tillämpa två formationer: 4-2-3-1 och 4-4-2. Igår använde han båda i en träningsmatch genom att varje lag använde en annorlunda formation. Tränarens jobb är att experimentera under försäsongen för att hitta den bästa formationen. Han måste komma på ett sätt att inkludera "BBC", som var oslagbara förra säsongen, i sina planer. I tisdags spelade Gareth Bale utan Cristiano Ronaldo och Karim Benzema i sitt lag, och han började spela på vänsterpositionen. Igår spelade walesaren med portugisen i en 4-4-2 formation med Ronado på vänsterposition och Bale på anfallarpositionen tillsammans med Jese. Benzema spelade som centralanfallare för det andra laget, som spelade 4-2-3-1. Matchen slutade oavgjord. Benzema nätade efter en fin passning från Cheryshev innan Ronaldo kvitterade med en straffspark.

Startelvan för träningsmatcherna var:
4-4-2: Pacheco; Danilo, Nacho, Ramos, Arbeloa; Lucas Vasquez, Kroos, Modric, Cristiano Ronaldo; Bale och Jese.
4-2-3-1: Navas; Carvajal, Pepe, Varande, Marcelo; Illarra, Lucas Silva; Cheryshev, Isco, Lazo (som ersattes av Odegaard); och Benzema.

Playmaker:
Modric kommer att vara lagets playmaker som ansvarar för takten med hjälp av Kroos, oavsett om laget spelar med en 4-2-3-1 eller 4-4-2 formation. Tränaren har ägnat stor uppmärksamhet åt Modric och pratat med honom om flera saker, både på spanska och engelska. Han kommer att vara Benitez högra hand på planen.

Försvararna:
Benitez har insisterat på att jobba med sina backar. Försvararna börjar få fler individuella träningspass från tränaren, till skillnad från de andra spelarna. Benitez vill forma ett starkt lag redan från dag ett, och han börjar med backarna. Han gav sina mittbackar, Nacho, Pepe, Ramos och Varane, och defensiva mittfältare Illarra ett intensivt träningspass. Tränaren samlade alla fem i närvaro av Fabio Pecchia, assisterande tränaren som han hämtade med sig från Napoli.

Lagarbete:
Benitez tror att en av lagets svagheter från förra säsongen var att anfallarna inte hjälpte till där bak. Därför kommer anfallarna att träna på att hjälpa till med försvaret.

Bollfördelning:
Mittbackarna och Illarramendi fick jobba extra i det andra träningspasset i onsdags. De jobbade med Fabio Pecchia och tränade på att passa bollen från backlinjen.

Press och beröring:
Tillsammans med intensitet tänker tränarpersonalen i Australien på ytterligare två ord, press och beröring. I onsdags skrek Benitez dessa på spelarna. För att utveckla detta har spelarna jobat på bollrörelse och anfall.

Rörliga anfallare:
Benitez vill att hans anfallare ska vara "aktiva". Cristiano spelade som vänsterytter, men det var vanligt att se honom flytta sig fram till mitten och låta Jese och Bale täcka hans position. Lucas Vasquez gjorde samma sak på högerpositionen. Benitez vill inte att hans spelare stannar på sina positioner, utan spelarna kan och får byta positioner för att överraska motståndarna.

Fysiskt arbete:
Benitez jobbar med de fysiska kraven för hans lag. Spelarna går till gymmet två gånger - innan och efter träningen. Igår, efter träningsmatchen, fick de inte duscha, utan Benitez beordrade de att springa i grupper.

Kommentarer

Emma

2015-07-19 - 19:15:09
Skitbra text! Kul med bra uppdatering igen.

Skriv en kommentar