Casillas sista ord som Real Madrid spelare


"Först av allt vill jag tacka alla som är här i en sådan speciell dag. Jag har kommit till denna stora arena för att säga farväl till er alla, och främst till alla madridistas. Från och med igår, är jag inte en Real Madrid spelare längre eftersom jag kommer att spela för FC Porto. Jag har fattat detta beslut på grund av att deras president, personal och tränare, liksom deras fans, har uttryckt sin stora vilja att signera mig. Jag hoppas att jag inte kommer att svika deras fans och kunna lyfta många troféer med dem.

Nu skulle jag vilja prata med alla madridistas, efter att ha spenderat 25 år i världens största klubb. Det är en tuff dag för mig, eftersom jag säger hejdå till en stor institution. Det känns som igår, när jag var nio år, när jag bar Real Madrid skjortan för första gången och min dröm gick i uppfyllelse. Jag har kämpat, skrattat och gråtit för att klubbens skull, för att försvara klubben, men jag har alltid känt mig stöttad av mina kollegor och fansen. Denna klubb har gjort mig till den jag är idag eftersom den har hjälpt mig att växa med principerna om respekt, gemenskap och mänsklighet, och jag har alltid försökt att visa dem.

Jag vill hylla alla mina kollegor, som jag har haft unika ögonblick med. Vi har blivit goda vänner, vi har blivit en familj. Dessutom vill jag hylla alla mina tränare och deras personal, eftersom de lärde mig att värdera saker och ting och gav mig bra råd. Jag vill också tacka de för deras vänskap, erfarenhet och professionalism. Jag vill tacka Real Madrid personalen, mina föräldrar och min familj som alltid stöttat mig, och min fru och son som alltid kommer att vara med mig och ge mig deras ovillkorliga stöd.

Slutligen vill jag tacka alla madridistas runtom i världen, de som omfamnade mig som deras kapten under de senaste fem åren. Jag har alltid sagt att jag vill bli ihågkommen, inte bara som en bra eller dålig målvakt, utan som en bra person. Jag vill tacka er alla för ert stöd och säga till er att jag kommer aldrig att glömma er. Vart jag än går, kommer jag fortsätta att skrika "Hala Madrid!".

Jag vill inte säga farväl eftersom vi kommer att träffas här igen snart".

Kommentarer

JR

2015-07-14 - 18:43:43
Uppdatering :):):):):):):)

Emma

2015-07-19 - 19:14:31
Grät i genom texten. Tack för allt Casillas.

Skriv en kommentar